Igår kväll tog jag bort den. Insulinpumpen. Känner mig naken. Letar efter den då och då haha. Känns väldigt konstigt.
Nu kör jag med pennor och tänkte göra det till söndag i allafall. För att få ”komma bort” lite från pumpen. Förhoppningsvis längta efter den.
Lantus har jag delat upp i 2 doser (som jag hade förr) 50% morgon, 50% kväll. Märker att mina 12 enheter morgon/kväll är för lite, har legat ganska högt under dagen idag; 10-19mmol/L. Får ta lite mer!
Köpte en proteinbar på Life idag som mellanmål och då fick jag stanna till i ett hörn av torget, ta fram pennan, skruva dit kanyl, dra upp tröja, dosera upp och sticka. Det kommer jag särskilt ihåg på vintrarna och på buss och sånt, när man skulle ge injektion ”på språng”, bland folk och i alla sorters väder haha. Med pumpen kan man vara lite mer smidig just med ”mat på språng” och sånt. Men bästa är väl egentligen att sitta i lugn och ro alltid när man äter ändå kanske 😛

Var på mödravårdscentralen idag (inte gravid och inget planerat heller..) utan bara receptförnyelse. När jag skulle skriva in mig fick jag en lista att kryssa i så dyker ”Sockersjuka” upp. Gud vad gammalmodigt tänkte jag. Och sen; Vad är sockersjukan för något? :S Är det typ 2 diabetes eller? Så jag strök över och skrev Diabetes Typ 1. Rätt ska vara rätt!
Har ni fått några speciella ordinationer av diabetesläkare/sköterska om preventivmedel? Jag vet inte om jag fått det, men har väldigt mycket blodproppar/stroke i min släkt så får bara använda östrogenfria ”medel” ändå.
IMG_1237
Imorgon är det fredag och då ska jag testa ett av de 3 nya helkropps-programmen 🙂
.
Ya