Etiketter

Idag åkte vi till Borås för att träna längdskidåkning inför Vasaloppet.
Äntligen har ju snön kommit! 😀 Men tyvärr hade dom bara 650m spår idag så det blev ett antal varv på banan för att få upp en bra sträcka.

Jag sänkte basala i pumpen till -50% 2 timmar innan passets start och hade kavr den på -50%. Funkade kalasbra!
Innan passet: 11mmol/l
Efter 1 timma (innan lunch): 9mmol/L
Efter 1h 40min åkande: 5,8mmol/L
Riktigt bra. Till lunchen som blev 2 smörgåsar + 1ägg tog jag 1, 80 E. Var lite rädd att ta för mycket men samtidigt var ju basala nedsänkt såpass länge så jag ville inte ta för lite och bli hög (inte kul att träna på högt blodsocker!).
Men som sagt det blev ju jätte bra 🙂

Det enda tråkiga idag var blodsockermätaren! Hade min Accu chek mobile, smidigast när man är ute i spåret, MEN den tål ju inte kyla! 😦 Hade den i jackfickan där den låg bra men det blev för kallt…suck. Så jag stoppade den innan för tröjan och pillade ner tröjan i byxlinningen så den inte skulle åka ut och det fungerade bra. Men det var inte så skönt att ha den där.. Kanske får lägga den i ett bälte och ha innanför kläderna. Hmm…
Under Vasaloppet ska jag ha cgm, men vill ha med mätaren som back-up. Så då gör jag nog så att jag har den mätaren nära kroppen, tänkte köra på AnnaPS-linnet och pumpen inte lika nära inpå för att jag ska få ut den lätt.IMG_1902IMG_1903

Det är en JÄDRIGT tråkig sak med vintersport tycker jag att INTE någon av de hjälpmedel jag har klarar kyla 😦
Inte blodsockermätaren, Inte insulinpump, Inte cgm, Inte insulin.
Det enda ang diabetes är väl druvsocker som det inte händer så mycket med.
Känns faktiskt ganska otacksamt många gånger att hålla på med längdskidåkning..suck. Man får liksom jobba dubbelt med att planera in placering av alla grejor. Så på så sätt ska det bli skönt när Vasaloppet förhoppningsvis blir avklarat och jag inte ska ställa upp i några längre längdskidslopp mer.

Tid:
1:42:34
Sträcka:15,23 km

Hastighet:
8,91 km/h

Maxpuls:
169 slag/min

Tempo:
06:44 min/km

Snittpuls:
114 slag/min
Dagens blodsocker:
Före frukost: 12mmol/L
Innan lunch (efter 1h längdskidåk): 9mmol/L
Efter skidåkning: 5mmol/L
Innan middag: 6mmol/L
Efter middag: 7mmol/L
Nöjd över dagens blodsocker hittils! 🙂 Idag är diabetesen snäll..
Har börjat fundera mer och mer om utrustning inför Vasaloppet. Kläder, vart jag ska ha insulinpumpen etc. Skitsvårt! Cgm tål ju inte kyla och inte pumpen heller men jag måste ändå komma åt den lätt under loppet 😦 Skitsvårt! Har du tips så hör av dig!
langdskidsnöboras

Pass #17 av 365 avklarat 😉

Annonser