Etiketter

Inatt vaknade jag på HI, konstigt tänkte jag, hade ätit hamburgare med klyftpotatis till middag så tänkte att det måste varit för lite insulin till kolhydraterna i maten. Så jag tog en massa extra bolus och väntade. Mätte igen och fortfarande HI. Då tog jag en daily dose-penna och injucera insulin med. Då sjönk det till 23 så jag tog lite till och somnade. På morgonen låg det på 17mmol/L. Tänkte att nåt måste vara fel så jag drog loss plastnålen som hade vikt sig..

Satte dit en ny nål och gick till jobbet. Men sen mådde jag dåligt igen och mätte. Låg då på 23mmol/L. Jahåpp!!?? Drog loss nålen igen och samma sak!! 😦 Nålen hade vikt sig och inget (eller väldigt lite) insulin kom ut. Då körde jag pennor resten av dagen med novorapid, så fick liksom dutta då och då..
IMG_1915

Väl hemma så ringde jag Animas jour och hon trodde inte det var fel på förpackningen, men det är ju inte omöjligt heller. Däremot var det 2 saker som jag antagligen missat när jag applicerar infusionsseten, nämligen;
1. Slangen får inte vara för tajt när man ska ”skjuta” nålen på plats.
2. När man skjutit in den, ska man helst trycka på det vita ”handtaget” eller vad man ska kalla det, så att nålen sätter sig ordentligt så den inte åker med eller hamnar fel när man drar bort ”applikations-kitet”.

Så jag testar en ny nu med samma förpackning så får vi se vart det leder..

Ingen träning idag 😦 Legat svinhögt ett dygn snart så har liksom ont i hela kroppen och känner mig dålig 😦 Sen blir man ju smått deprimerad när sånt här händer. I allafall jag.. Börjar alltid böla när diabetesen krånglar för mycket.. Det blir lite mycke ibland kan man säga..

 

Annonser