Etiketter

När jag kört LCHF ett tag hittade jag Alvesta glass som gör ”lchf-vänlig” glass (sockerfri & steviasötad).
Nu var det ett tag sen jag åt det men nu såg jag att dom fått in en hel del nya roliga smaker. Testade blåbärsdröm i helgen. SUPERGOD! 0,5gram kolhydrater per 100gram.

Rekommenderas!

Så här står det på deras hemsida om glassen:
ra sockerfria och steviasötade glassar är mycket populära och har blivit väldigt väl mottagna framförallt i LCHF-kretsar.

Stevia, som är stort just bland de som följer LCHF-dieten, är en växt med sitt ursprung i Sydamerika. Alltså ett helt naturligt sötningsmedel.

Vi har tagit fram tre varianter med olika kolhydratinnehåll.

Vår ”sockerfria glass” innehåller endast 0,5 procent sockerarter och är ett utmärkt alternativ till vanlig glass för diabetiker och de som vill hålla sitt kolhydratintag på en riktig låg nivå.

Steviasötad glass ”utan tillsatt socker” har ett kolhydratinnehåll på mellan 6,5 och 8,5 procent. Vi har inget socker alls för sötmans skull i de här produkterna. Däremot en liten mängd glykos för konsistensens och frysegenskapernas skull..Den skiljer sig framförallt från den ”sockerfria” glassen pga av att den innehåller betydligt mer av det ”goda” (grädde,ägg,mjölk) . Den här delen av vårt sortiment har slagit igenom stort bland LCHF:are.

Nytt är Steviasötad glass med ”minskat innehåll av socker”, vilket vi kallar den nya generationen glass. Det här är produkter för dig som vill njuta av en god glass och samtidigt hålla nere ditt sockerintag. Här har vi valt att behålla en liten mängd socker i såserna som vi ripplar glassen med. Innehållet av kolhydrater ligger på mellan 9 och 10 procent. Att jämföra med traditionell glass som innehåller 25 till 30 procent kolhydrater.

Vi använder laktosfri grädde till våra sockerfria och steviasötade glassar, eftersom det innehåller färre sockerarter. Alla produkterna är alltså även laktosfria.

Annonser