Igår var jag på möte på Scandic med CLP (Centrum Läkemedelsnära Produkter).
Jag har varit på ett sådant möte innan för ca ½år sen. Så det har var lite uppföljning kan man säga. Det har mycket att göra med att det kommit en ny patientlag som ni kanske läst om?

Mötet handlade om:
* Hur vill du som patient/anhörig att vården ska fungera?
* Kan vården bli effektivare med tekniska lösningar
* Möte vårdare patient via webben?

Det var intressant och man hör från många att det blivit väldigt mycket sämre inom vården. Jag själv har jätte svårt att komma i kontakt med min diabetessköterska, få tid till henne och bokar man om är det ca 4 månader till nästa tid. Det finns ingen att få tag på om man har en snabb fråga. Därför googlar jag en del vilket egentligen är fel då det cirkulerar en massa felaktigheter ute på nätet som i vissa fall kan vara livsfarliga! Tänk på det! Kontakta alltid vårdpersonal vid frågor som är viktiga!
Jag skulle vilja ha som förut, en mejladress att mejla frågor till så man slipper passa telefontider då det ändå bara tutar upptaget plus att jag har svårt att komma ifrån på jobbet för att sitta i telefonkö.
Nä så det hoppas jag verkligen att det blir en förändring för när man hör allas berättelser hur dom blir bemötta inom vården och hur dom skickas hit och dit och ingen har tid och ingen vill svara så hoppas jag på en snar förbättring! Känns som det bara blir mer och mer underbemannat 😦 Och stackars de läkare/sköterskor som får jobba med den pressen och stressen och sköta allt. Det håller inte och det ser man ju nu. Men saker är på gång!
Hur upplever ni vården? Det verkar vara ganska olika i Sverige beroende på vart man bor. Göteborg var dåligt enligt många men Lidköping var jätte bra enligt några. Hur är det där du bor?
IMG_4200
Jag cyklade till och från mötet. Blodsockret sjönk en del men räddades av fralla på mötet och på hemvägen sjönk det igen så en muffin räddade kvällen 😛
IMG_4201 Haha jag gillar verkligen Modz figurerna :)) Man blir ju taggad till ett bra blodsockervärde när man ser dessa gulliga figurerna 😀

Annonser