Etiketter

I helgen blev det 2st triathlon lopp och antagligen sista för i år. Det blev 2st sprintlopp. 1 på lördag och 1 på söndag. 750meter simning + 20km cykling + 5km löpning.

Jag försökte köra på mitt ”nya” koncept att inte ändra basalen och ta energi innan start. Energi innan start fick bli en burk Red bull (ej light!).
Dock blir det ju inte som man tänkt sig så första dagen jag skulle testa hamna jag på ”stopp-innan-lågt” nån/några timmar innan starten. Jag tog dextrosol då och lätt den vara stopp till blodsockret låg normalt igen. Men sen rusade blodsockret på.. Så jag kunde bara ta ½ Redbull för då började det bli för högt. Vågade inte chansa att hoppa över Redbullen om det skulle vända snabbt men samtidigt ville jag inte åka på High igen som jag gjort på tidigare lopp. Väl efter simningen fick jag inget värde. Växlade och efter en stunds cyklande fick jag 16mmol/L på cgm:n. Tog insulin och ingen energi, bara vatten att dricka. Tog inte massa insulin utan 1E och sen inget mer. Efter en stund la det sig på 9mmol/L och jag kunde dricka min sportdryck och ta energi. Då gick det bra och låg runt 9mmol/L resten av loppet. Cyklingen gick kanon! Fick sån jäkla kraft. Även på löpningen kände jag mig stark. Härlig känsla! Jag kom in på ca 1h 20min. Jättenöjd!

Andra sprinten jag körde dagen efter åt jag en annorlunda frukost eftersom vi sov borta. Blev fel i dosering och det gick upp för högt. Duttade lite och sen hamna jag på Stopp-innan-lågt igen. Men nu stängde jag av den funktionen och satte basalen på normal för att undvika gårdagens misstag. Jag vill ju ha normaldos under loppet och bara fylla på med kolhydrater allt eftersom.index
Jag tog en Redbull ca 15min innan start (fanns ingen papperskorg vid simstarten annars hade jag tagit den närmre inpå. Simningen gick trögare idag. Väl på cyklingen låg blodsockret mycket bättre! Låg på ca 11mmol/L och inte över 15mmol/L. Skönt! Jag drack sportdryck och fyllde på med gel. Löpningen och cyklingen gick bra men kände mig lite tröttare idag. Men inte så konstigt när man kört dagen innan med.
Men jag kom in på ca 1h 22min så jag är jättenöjd 🙂

Under loppet hade jag 2st maxim gel instoppade i våtdräkten på simningen. På cyklingen hade jag 3st gel +dextrosol med mig. Blodsockermätare + insulin hade jag i ramväskan. På löpningen som bara är 5km tog jag inte med varken blodsockermätare eller insulin. Bara gels och dextrosol. Det fungerade kanon. Skulle något krångla är ju inte 5km jättelångt. Dextrosol har jag ju såklart om jag skulle bli låg men blir det lite väl högt och insulinet till pumpen inte skulle fungera på nåt sätt kan jag köra med vatten istället för sportdryck snabbt till mål. Inte jättebra men jag skulle ta mig runt i alla fall. Sånt fungerar ju när det inte är jättelång sträcka.

Nu har jag vilovecka och passar på att leta efter en bra triathlonväska. Såg att 2XU har en variant och Orca har en fin med. Får se vad det blir.

Annonser