Etiketter

,

Då har jag fått min revansch! 😀
Jag kom runt de 3 milen och utan att behöva bryta eller gå pga av mitt knä. Så lycklig och glad!

Men det var på väg att gå åt skogen redan i veckan..
I onsdags efter simningen betedde sig pumpen konstigt så jag tänkte byta batteri och ut forsar vatten! 😦 Ser en spricka på pumpen… Den blev helt vit. En röd lampade blinkade och sen sa den något om kritiskt fel och att jag skulle överväga annan behandling… Den pep hela tiden trots att batteriet var ute och jag fick inte tyst på den så jag fick gå ut och lägga den i förrådet haha!
Detta var onsdag kl.22 så jag kände på mig att nån ny pump kommer ju inte att hinna komma innan helgen och springa 30km på pennbehandling och utan cgm skulle jag absolut inte vilja göra. Har ju ingen aning om hur mycket lantus etc jag ska ta för att få det att funka.. Nä så på torsdag morgon kontaktade jag min diabetessköterska som svarade snabbt att dom hade ett visningsexemplar jag skulle kunna få låna! JIPPIE!! Så jag drog direkt dit och hämtade den. Ringde också Medtronic som skulle skicka ny pump (garanti) men den skulle antagligen inte komma förrän måndag. Och att få tyst på pumpen skulle man tydligen hålla nere pilknappen. Så där lärde jag mig något nytt 🙂

Så det var ju helt fantastiskt att jag kunde få tag i en ny pump innan loppet! Körde pennor natten till torsdag och mer än halva torsdagen och blodsockret var katastrof. Låg på 18-21mmol/L. Mitt lantus-insulin gick ut för 1 år sen så det var kanske dåligt. Känns dumt att ta ut nytt eftersom jag aldrig använder det..
Men så helgen blev räddad!

Lördagen började jag dagen men smörgåsar till frukost. Startade kl.13 så jag tänkte att en stor frukost blir bra och bara nåt litet litet innan starten.
Jag låg på ca 9mmol/L, åt 1/2 enervitbar och tog insulin till ca 45min innan start. Hade med mig lite cocacola (sockrad) som jag tänkte ta precis innan start. Men så funderade jag på vart jag skulle slänga flaskan så jag tog colan (ca 2dl) 25-20min innan starten och tog 0,5E till den. Starten närmade sig och blodsockret började stiga fort av colan och säkert lite från sportbaren också.
Så gick starten och man började jogga. Det är en massa folk i början så det är trångt och går inte fort.
Blodsockret fortsatte att stiga så jag duttade lite insulin. Jag hade med mig energigels-kit från Umarasports anpassat för Lidingöloppet så jag ville inte ligga högt och ta gels med så ville få ner blodsockret, och såklart så började det rasa neråt. Då låg jag på 16mmol/L.
Det dök snabbt till 5mmol/L och jag mådde dåligt. Gick en bit och tuggade dextrosol.
På vätskestationen tog jag extra mycket sportdryck. Blodsockret började stiga men jag blev kissnödig av all sportdryck så det blev en paus på toaletten. Blev såklart besviken att jag hamnade lågt och påverkades av det…
Men blodsockret gick till normal och jag kämpade på.
Benen kändes helt okej. Inte jättepigga men jag hade inte ont någonstans! Fötterna hade jag satt compeed på och det fungerade kanon.

Efter 20km är det tungt. Gick lite i uppförsbackarna men försökte hålla tempot. Jag körde på med energigels ungefär var 45:e minut. På vätskestationerna tog jag i början sportdryck sen vatten och på de sista nån kanelgiffel och kaffe 🙂
Allt kändes bra till sista 5km. Då började knät göra sig påmind men då har de flesta ont nånstans tänkte jag så det var bara att hålla tempot och knata in den sista biten in i mål.
Och så bra tid jag fick trots att jag inte la manken till på att slå något personbästa men låg bara 1 min ifrån min bästa tid! Så jag var helnöjd!
Det ända jag skulle gjort annorlunda var att istället för att ta colan innan starten skulle jag tagit en gel ca 10-15min in i loppet när kroppen kommit igång, då sticker inte blodsockret iväg lika mycket och jag behöver inte dutta ner några toppar.
Alltid lär man sig nåt nytt!IMG_2809

På mig hade jag en långärmad tröja. Det var 11 grader så inte så varmt. Capri-tights  med ficka med dextrosol. Min shock absorber-sportbh och över den min AnnaPS-bh med fickor där jag hade blodsockermätare, insulin + daily dose-minispruta. Fungerade kanon! Annaps-bhn ger ju inte så mycket stöd men fickorna på den är bra så jag kombinerade 2 och det blev bra 🙂
Energi-gelsen hade jag i ett racebelt från Head. Och på fötterna mina Saucogny med inläggen i. Väldigt nöjd med mitt löparkit!
IMG_2812