Etiketter

I helgen sprang jag mitt första trail-lopp! Jättekul! Det var tufft med backar, stigar, rötter och stenar här och där men på ett sätt så koncentrerade man sig främst på vart man satte fötterna så man tänkte inte så mycket på ”hur lång är det kvar” som man lätt gör på platta asfalts lopp. Jag gillade trail och det kommer absolut bli fler sådana 🙂
Skor hade jag ”bara” Saucony guide iso som är mer en asfalts sko så fick köpt ett par skor anpassade för terräng. Det blev Saucony Koa St. Snygga och med en snörning jag inte haft innan. Jag försökte verkligen bli förälskad i skorna men de kändes som jag sprang med platåskor. Höga, otympliga och ostabila. Snörningen gillade jag inte heller.

Gammalmodig eller nåt så är jag en sådan människa som gärna köper saker i butik om det inte är prytlar/varor som är förbrukningsvaror som typ mina Betavivo-flingor till frukosten. Så jag gick tillbaka till dom och sa som det var att skorna och jag är inte en perfect match. (Jag hade använt skorna 3ggr utomhus och hade tvättat dom ordentligt men de såg ju minst sagt använda ut) men trots det var det inga problem att byta. Jag testade Saucony Peregrine 8 och kände direkt att ”mamma mia! dessa ska jag ha!”. Jag hann använda dom på ett träningspass innan mitt traillopp. Inte optimalt men det gick 🙂
IMG_2451
Dom gav mer markkontakt eller vad man ska säga. Inte lika hög. Påminner mer om mina andra skor fast mer dubb. Dessa gillade jag starkt så de fick det bli 🙂 Jättenöjd!

2 lopp har jag alltså avverkat sen Lidingöloppet. Ett 10km på asfalt som gick sådär. Jag tänkte satsa hårt och det gjorde jag haha, jag sprang på som fasen i början, fick upp sån himla hög puls (hade värmt upp jättedåligt) så adrenalinet sprutade och jag fick super-håll efter 5km och fick stanna och sen gå. Där slutade jag på 51 minuter.
Mitt 2a lopp var trailloppet i helgen på 11,5km. Där gick det jättebra och jag kom in på 1h 11 minuter. Jättenöjd!

Och mitt knä fortsätter att hålla sig! Så härligt! Äntligen kan jag springa fritt. Jag kör 2 pass styrka (cirkelträning) varje vecka och lägger in mina benrehabövningar och det har fungerat kanon! 1 oktober började mitt träningsschema för triathlon och just nu är det fokus på löpning vilket gör att det ibland blir löppass på rad men det har fungerat bra med knät. Jag kör ju inte max på mina pass. Då kan man inte träna 8 pass i veckan.

Hittade ett par kanonbra shorts från Salomon innan semestern. Trail run shorts tror jag dom hette med fickor på sidorna och en ficka bak med dragkedja. Jag beställde ett par i medium men de var för små så jag beställde ett par i large men efter några pass nu märker jag att de är alldeles för stora. Går inte att dra att snöret mer. Synd för jag gillade de verkligen. Men nu ligger de på tradera.
IMG_2986Bra med ficka för pumpen 🙂 Sen la jag 2 paket med dextrosol med i en plastpåse. Kanon. Synd att dom inte hade min storlek 😦IMG_2984
Men så fina höstdagar man fått! Älskar verkligen hösten! Synd bara att man måste jobba.. Vill njuta mer av mysiga höstmornarna och eftermiddagarna men nu hamnar man snart i detta att åka till jobbet när det är mörkt och komma hem när det är mörkt..
IMG_E2911

På väg till och från jobbet lyssnar jag gärna på podd och i ett av avsnitten jag lyssnade på intervjuades en kille med diabetes typ 1. Alltid intressant att lyssna på hur andra gör med kombon diabetes typ 1 och träning tycker jag. Man kan alltid inspireras och kanske hittar något som man kan anamma själv.
IMG_2578