Nu har jag använt Fiasp (snabbverkande insulin, snabbare än novorapid och de andra insulinerna) i ca 2 månader. I början var det fantastikt bra. Så nöjd! Men blodsockret blev högre och högre. Tänkt hela tiden att det varit stress som gjort det då min stress/ångest kommit tillbaka i korta perioder. Men när jag mått bättre har det fortsätt att stiga. Jag höjer doserna i basalprogrammet hela tiden. Jag låg på 17E per dag i basaldos sen höjde jag till 19E. Nu ligger jag på 24E i basaldos per dag och tycker jag ligger mestadels kring 12-14mmol/L. Jag duttar och duttar för att få ner blodsockret och som ni vet rasar det då ner och blir känning och sen rekyl på det. Så från att ha avrit kanon är det numera sämre än novorapid..
Jag googlade runt och läser om andra som har fått höja sina doser rejält och får mer svängigt blodsocker och många byter tillbaka till de dom haft tidigare.

Jag tror att Fiasp funkar väldigt bra som måltidsinsulin men att ha i insulinpump är nog sådär. Tror att novorapid fungerar bättre för insulinpump. Jag är sugen på att testa en kombo. Novorapid i pumpen men ta Fiasp (spruta) till måltider.
Jag har 3 förpackningar kvar hemma så tänker köra slut på 1 eller 2 och spara resten och använde det till måltider sen. Så beställer jag novorapid framöver och byter tillbaka. Min sköterska sa att det var en del som bytt tillbaka när jag först fick det men han trodde det berodde på att det var luftbubblor som dom inte fått ut men det kan jag garantera att det inte är.
IMG_3163

Någon annan som testat Fiasp och vad tyckte du om det?