Hoppas ni alla hade en fin nyårsafton! Min var bra men kunde sluta sådär. Det började med att jag sprang ett löplopp på förmiddagen på 10km. Loppet gick bra. Tror jag kom in på 48minuter. Sista 2,5km fick jag lite ont i vänster knä men har kört lite dåligt med rehabövningarna och det var lite kyligt ute vilket jag inbillar mig att jag får lättare ont i knät av sen har man ett ganska högt tempo jämfört med träning vilket belastar mer så det var inte så konstigt men alltid tråkigt när det kommer.
Efter loppet blev det en rejäl portion mat hemma. Basaldosen hade jag stänkt av basalen på då jag då tänkte att jag ville slippa ta med mig vätskebälte med sportdryck/saft eller energigels. Vätskestation fanns ett på loppet så jag tog en liten klunk sportdryck i alla fall. Jag började på 11mmol/L och kom in på 6mmol/L så det var ju okej.
På eftermiddagen gick blodsockret upp en hel del, kanske pga av att kolhydraterna i maten var långsam (pasta) och att jag stängde av basalen en ganska lång stund på förmiddagen. Sov en stund på soffan och vaknade lite väl sent så fick stressa med ombyte/dusch inför Nyårs supén på kvällen. Jag flaxade runt efter klänning skor och smink och blodsockret blev högre och högre. Sen låg jag på 19mmol/L. Då hade jag duttat bolusdoser och inget hände så tog några enheter med penna i fall infusionssetet hade börjat krångla. Ville inte komma till middagen på 25mmol/L så duttade på friskt. Sen blev det som det ofta blir i sådana situationer, blodsockret börja rasa neråt när stressen har lagt sig och doserna har börjat verka. Det var bubbel innan middagen så jag satt på toaletten och tryckte i mig 1 paket dextrosol när jag såg att det sjönk kraftigt neråt. Väntade. Inget hände fortsatte neråt. Mer dextrosol. 2 paket. Men blodsockret fortsatte sjunka. Min man fick springa bort till en Pressbyrå för att köpa mer dextrosol. Efter 3 paket dextrosol stannade det på 4,0mmol/l. SKÖNT! Sen blev det middag. Tog inget insulin till maten. Landade på 8,6mmol/L efter så det var nog en rejäl dos med sprutan jag tagit.. Så kvällen var räddad! Vilken lättnad!
2:a gången jag fått sånt tok-ras på blodsockret på ”offentlig” plats. Är så jobbigt och sjukt stressande. Så här efter hade det kanske varit bättre att gå igenom middagen på 18-25mmol/L i blodsocker istället för att riskera att åka in till akuten med hypoglykemi. Men men ibland tänker man inte så långt i de situationerna..

Kvällen slutade i alla fall bra med ett glas bubbel vid 12-slaget.
IMG_3799

Annonser